BİGG’in Girişimci Tanımı 2021 Yılı Çağrısıyla Yenilendi….

TÜBİTAK, girişimcilik ekosisteminin ihtiyaçları ve taleplerine yönelik BiGG başvuru koşullarında önemli değişiklikleri hayata geçirdi. 2021 yılında gerçekleştirilen Uygulama Esasları değişikliği ile Programın adı 1512-Girişimcilik Destekleme Programı (BiGG) olarak değiştirilmiş ve Girişimci tanımında önemli değişiklikler yapılmıştır.

2021 yılı birinci çağrı döneminden itibaren daha geniş bir girişimci kitlesine ulaşmak amacıyla açık ve örgün öğrenim veren üniversitelerin ön lisans ve lisans öğrencilerinin BiGG’e başvuru yapabilmesi, teknoloji tabanlı iş fikirlerini hayata geçirebilmesi mümkün olacaktır. Ayrıca sektör tecrübesinin girişimcilikte getirdiği başarı dikkate alınarak mezuniyet tarihinden itibaren en fazla 10 yıl içerisinde başvurabilme kısıtı kaldırılmıştır.

Başvuru koşullarında gidilen iyileştirme ile teknoloji tabanlı yeni pek çok fikir, ekonomiye katkı sağlayan uygulamalara dönecektir.